Nedpakning

Her er en række gode råd til hvordan du bedst pakker

Brug rigtige flyttekasser

Med mindre du kun har meget få ejendele, får du sikkert brug for kasser at pakke i. Almindelige pap-kasser fra det lokale supermarked kan gå an, men du er bedst tjent med at anskaffe dig nogle rigtige flyttekasser. De er designet til formålet og holder til lidt af hvert. Du kan købe eller leje kasser hos de fleste flyttefirmaer, byggemarkeder og udlejere af lastvogne og varebiler.

Flyttekasser er nemme at bære og nemme at stable. De gør derfor flytningen mere overskuelig. Pak derfor så meget som muligt i flyttekasser. Men det skal gøres rigtigt. Når du fylder flyttekasserne, så tænk på, at de også skal kunne løftes.

En flyttekasse bør derfor ikke veje mere end 25 kilo. Hellere dele tingene i to flyttekasser, der kan løftes, end en kasse, der ikke er til at bære.

Skriv op kasserne

Det er altid en god ide at skrive på kasserne hvad der er i, især hvis du ikke skal pakke alle ting ud med det samme. På den måde skal du ikke til at åbne alle kasser for at finde en ting.

Pak tingene i rum kategorier

Hvis du har mulighed for det, så pak tingene i kasser, så det passer med hvilke rum de skal stå i. På den måde kan man sætte kasserne i de rum hvor de hører til, og det bliver nemt at pakke ud, uden at man skal flytte kasserne en gang til.

Fyld helt op

Det er bedst, hvis du fylder flyttekasserne helt op. De skal selvfølgelig lige kunne lukkes. Hvis flyttekasserne er fyldt helt op, risikerer du ikke, at tingene falde rundt inde i kassen, og bliver beskadediget, under transport.

Bøger

Det godt eksempel på, hvordan du ikke skal pakke en flyttekasse, er at fylde en flyttekasse med bøger. Selvom det umiddelbart virker som en god ide at samle alle sine bøger i én flyttekasse, er det oftest en rigtig dårlig idé.

Der kan være mange bøger i en flyttekasse, og en flyttekasse fyldt med bøger er umulig at flytte rundt på. Pak i stedet flyttekasserne, så du i bunden stiller et lag bøger oprejst, og så ellers fylder kassen op med dyner, puder, tæpper og tøj.

Det samme gælder for cd’er og lp-plader.

Porcelæn

Læg først et lag aviser eller lignende i bunden af flyttekassen. Pak derefter hver enkelt genstand ind hver for sig i avispapir eller silkepapir. Det kan anbefales at bruge silkepapir til indpakning, idet det ikke afsætter tryksværte rester på glas og porcelæn. Tallerkener og fade bør stilles på højkant. Igen er det vigtigt at huske, at flyttekassen senere skal løftes.

Glas

Den billigste metode er , som med porcelænet, at pakke hvert enkelt ind i papir for at beskytte det. Men en lidt nemmere måde er at købe glasindsatser (fås hos flyttefirmaer og i nogle byggemarkeder).

Fødevarer

Alle åbne pakker, f.eks. en pose mel, bør kommes i plastikposer, der kan lukkes.

Rengøringsmidler

Kom også alle rengøringsmidler ned i plastikposer, som lukkes, for at undgå, at rengøringsmidler og fødevarer blandes sammen.

Planter

Det er også en god ide at stille planter ned i flyttekasser, som ikke lukkes. De er nemmere at flytte på den måde. Mange flyttefirmaer accepterer også, at kasser med planter ikke er lukkede. Men hvis du benytter et flyttefirma, så forhør dig hos dem først, hvad deres regler er. Som regel sker transport af planter på eget ansvar.

Beskyt det sarte

Bruge flyttetæpper til de sarte møbler. Men dét er et dumt sted at spare. Det tager det ikke den store tid at pakke møblerne ind, og det skåner dem for ridser og skrammer.

Malerier

Har du et billede med en nubret overflade, er det en dum idé at bruge tæpper, da hår fra tæppet kan hænge fast og ødelægge maleriet. I stedet kan du pakke det ind i boblepapir med bobler på den ene side og papir på den anden, som skal vende ind mod billedet.

Og som ekstra sikkerhed kan du putte billederne i deciderede malerikaton’er, hvor man kan samle 2-3 malerier, efter at de er pakket ind i bobleplast.

Styr på skruerne

Når du skiller et bord, en seng eller lign. ad, så sørg for at holde skruer, møtrikker osv. samlet, så du kan finde dem, når møblet skal samles igen. Du kan f.eks. putte dem i en pose og putte dem i en eksempelvis en kommodeskuffe. Skriv på poserne hvad de høre til.

Køb en stor rulle tape

En rulle solid tape er uundværlig. Måske skal der avis rundt om glas-skærmen på standerlampen – det sidder kun fast med tape.

Skufferne i kommoden går op, når du løfter den – med mindre du sætter dem fast med et stykke tape. De specielle skruer til væglampen må ikke blive væk – hvis du taper skruerne fast til ledningen, ved du, hvor du har dem.​​